Valgfag

Programmering på Jordal

Informasjon om de ulike valgfagene:

Fysisk aktivitet og helse: Her kan du velge enten ballspill, fotball eller turgruppe. Ballspill er for deg som vil variere mellom f.eks. volleyball, basket og innebandy, mens fotball er for deg som bare vil spille fotball. Turgruppa drar på ulike turer uansett vær. De drar gjerne på en overnattingstur i løpet av skoleåret. For mer informasjon om faget, klikk her.

Sal og scene: Elevene fordyper seg i ulike musikk-, sang- og danseprosjekter gjennom året og stiller gjerne med bidrag til fellessamlingene for hele skolen i Jordal-hallen. De lager også egne podcasts. For mer informasjon om faget, klikk her.

Design og redesign: Elevene lager nye produkter av gammelt materiale. Elever hos oss har blant annet laget et pennal av et gammelt sykkeldekk og en sekk av en genser. For mer informasjon om faget, klikk her.

Forskning i praksis: Elevene gjennomfører forskningsprosjekter fra idéstadiet til informasjonsinnhenting, analyse, konklusjon og presentasjon av egne funn. For mer informasjon om faget, klikk her.

Programmering: Her jobber elevene med 3D-design og 3D-printing, programmering av spill, bygging og programmering av roboter og programmering av nettsider. For mer informasjon om programmering på Jordal, klikk her, For mer informasjon om faget fra udir, klikk her.

Vurdering

Elevene får standpunktkarakter når et valgfag avsluttes. Elevene kan velge samme valgfag om igjen, og da avsluttes det ikke etter første år. Karakter fra siste år med samme fag gjelder. Ved slutten av ungdomstrinnet kan elevene ha hatt bare ett valgfag og én karakter, eller flere valgfag og flere karakterer. Alle karakterene skal stå på vitnemålet, men det blir beregnet et gjennomsnitt som teller ved opptak til videregående skole.

Valgfag vi tilbyr på Jordal skole er:

• Fysisk aktivitet og helse
    • Ballspill